Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tüdőerősítő gyógynövények
  2024-01-07 21:23:49, vasárnap
 
  A tüdő folyamatosan dolgozik, oxigént vesz fel és kiszorítja a szén-dioxidot. A légzőrendszer célja az oxigén szállítása a test véráramába, ami tovább szállítja és elosztja a testben. A tüdőbetegségben vagy fertőzésben szenvedők számára ez az oxigénátadás nehezebbé válik, ami különféle egészségügyi problémákhoz vezet. A különböző környezeti hatások miatt érdemes oda figyelnünk rá, főleg most a hűvösebb őszi és téli hónapokban. A rendszeres mozgás és a megfelelő étrend szintén elengedhetetlen, de van néhány természetes módszer a tüdő jobb működésének elősegítésére:

1. Eukaliptusz
1788-ban John White sebész-főorvos megérkezett az első flottával Ausztrália partjaira. Néhány héten belül elkezdte dokumentálni az egyedülálló eukaliptusz növényt. Gyógyító tulajdonságai sok helyi őslakos közösségben jól ismertek voltak, akik sebek gyógyítására, a fertőzések elhárítására használták. Az eukaliptusz antioxidáns tulajdonságairól ismert, és gyakran használják fertőzések leküzdésére, ezért rengeteg torokpasztillában és szirupokban megtalálható. Olaját belélegezve megkönnyítik a torlódásokat, a megfázást és a lázat. Inhaláláshoz 1-3 csepp jó minőségű eukaliptuszolajat tegyünk egy tál forró vízbe: a belélegzett gőz tisztítja az eldugult orrjáratokat, kitágíthatja a tüdőben lévő hörgőhurutokat és elősegítheti a ragadós nyálka egy részének eltávolítását. Hatásos vírus- és baktériumölő tulajdonságai miatt számos folyékony szappan és antiszeptikus spray összetevője.

2. Rozmaring
A rozmaring az A- és C-vitamin, valamint más ásványi anyagok, köztük a magnézium, a kálium, a nátrium, a kalcium és a cink jó forrása. Ezek az ásványi anyagok hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez és a toxinok eltávolításához. A rozmaring tea nagyszerű módja lehet ezeknek a vitaminoknak és ásványi anyagoknak a napi bevitelére.

3. Orvosi tüdőfű
Az 1600-as évek elején az emberek úgy tartották, hogy bizonyos emberi fizikai tulajdonságokra emlékeztető növények hasznosak lehetnek a hasonló testrésznek. A tüdőfű az emberi tüdőszövetre hasonlít, és széles körben használják a légúti megbetegedések hatékony gyógymódjaként. A modern kutatások kimutatták, hogy a tüdőfű antioxidáns és szekretolitikus (nyálkaürítő) tulajdonságai hasznosak lehetnek a tüdő egészségének javításában. Képes csökkenteni a légutak irritációját, köhögés csillapító és köptető tulajdonságai vannak. A légzés megkönnyítésére szolgáló hatékony szerepét részben a nagyszerű antioxidáns képességeinek köszönheti, amik létfontosságúak az egészséges szervek és az általános jólét támogatásához - különösen prooxidánsok vagy szabad gyökök jelenlétében.

4. Gyömbér
Gyökerét körülbelül 2500 éve használják gyógyító szerként. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása van, beleértve a tüdő egészségét is. Segít lebontani a nyálkát, megkönnyítve ezzel a szervezet számára a levegő áramlását, javítja a tüdő keringését és csökkenti a gyulladást.

5. Oregánó (Szurokfű)
Karvakrolt és rozmarinsavat tartalmaz, amelyek mind természetes dekongesztánsok és antihisztaminok. Emiatt fogyasztása javíthatja a tüdő működését. Az oregánó vagy az szurokfűolaj fogyasztása segít növelni az immunitást, elősegíti az egészséges emésztést, leküzdi az allergiát és elősegíti a fogyást.

6. Ginzeng
Ezt a gyógynövényt évszázadok óta használják a hagyományos ázsiai orvoslásban. Erős antioxidáns tulajdonságairól ismert, amely jól működik a gyulladások leküzdésében. Ez nemcsak a tüdő számára hasznos, hanem jóformán az emberi test minden szervének és rendszerének. A tanulmányok azt mutatják, hogy a ginzeng erős immunrendszer erősítő és hasznos segítség a krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedőknek. Több tanulmány megállapította, hogy a stabil COPD-ben szenvedők, akik ginzenget szednek, azoknak javult a légzés és a tüdő működésük, így elérve egy jobb életminőséget. FONTOS: jelen tudásunk szerint nem lehet gyógyítani a COPD-t, bizonyos gyógynövények enyhülést nyújthatnak a tünetekre, de ezt feltétlenül beszéljük meg kezelőorvosunkkal.

7. Orvosi Pemetefű
A menta családból származó pemetefű köhögésszirupok gyakori összetevője. Ennek oka, hogy természetes köptetőként működik, segítve a nyálka és váladék eltávolítását a tüdőből. Hasznos lehet allergiások, szinusz fertőzéssel és mellkasi torlódással küzdők számára.

8. Lándzsás útifű
Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában őshonos zöld, gazos növény, amely évezredek óta enyhít egészségügyi problémákat. Az 1500-as évekre visszanyúló angolszász szövegek ezt a növényt csodálatos gyógymódként reklámozzák. Nagyon sokoldalú kiegészítő: antihisztamin, gombaellenes tulajdonságú, antioxidáns, fájdalomcsillapító, sőt enyhe antibiotikum is. A levelekből készített teája hatékony köhögés elleni gyógyszerként működik és enyhíti a légzőszervi problémákat. A legutóbbi, Németországban végzett klinikai vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy az útifű levél hasznos a tüdőszövet irritációjának csökkentésében és a köhögés visszaszorításában. Ma a modern orvostudományban balzsamokban és gyógyszerekben használják, amelyek a légzőrendszer megnyugtatására, a szív- és érrendszeri problémák kezelésére és a reuma kezelésére szolgálnak.

9. Kerti- és Mezei Kakukkfű
Az szurokfűhöz hasonlóan a kakukkfűlevél is egy másik kulináris kedvenc, amelynek használata egészen a rómaiak idejéig nyúlik vissza. 1880 és 1947 között az Egyesült Államok Gyógyszerkönyvében jegyzékbe vették. A kakukkfű virágzó örökzöld cserje és a menta család tagja. Leveléből teát és olajat is készítenek: az immunműködés fellendítésére, az egészséges vérnyomás támogatására (már a normál tartományon belül) és a jó hangulat elősegítésére szolgál. Különösen alkalmas a légzőszervek egészségének támogatására is, ez részben köszönhető a benne található karvakrol nevű anyagnak, amely fokozza a szervezet immunvédelmét. Tele van C-vitaminnal, és jó A-vitamin-, réz-, rost-, vas- és mangánforrás. Megfázásra kiváló! Európában a szakemberek különböző kakukkfűtermékeket alkalmaznak a görcsös köhögés, a hörghurut, a szamárköhögés, az emphysema és az asztma kezelésének támogatására. Tanulmányok szerint a kakukkfű görcsoldó hatású a bronchioláris görcsökön

10. Borsmenta
A borsmentában található fő kémiai összetevője a mentol, amely megnyugtatja a légutakat, hatékony dekongesztánsként működik. A dekongesztánsokról ismert, hogy összehúzzák az orr duzzadt membránjait, megkönnyítve ezzel a légzést. Szintén köptető hatású, vagyis képes lazítani és felhozni a nyálkahártyát a tüdőből. Mivel a borsmenta anti-hisztamin és antioxidáns, hatékony a túlterhelt légutak elleni küzdelemben, és számos, a légutakba behatoló káros mikroorganizmus ellen is küzd. Az American Chemical Society 2015-ben megjelent cikkében a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy: ,,A [borsmenta] széles antimikrobiális tulajdonságai alapján hasznos szer lehet a bőr és a légutak szövődmény nélküli fertőzésének kezelésében." Hatásos vírus- és gombaölő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságairól, orvostudományban, dekongesztánsok, megnyugtatására, megkönnyítésére, elengedhetetlen, létfontosságúak, szekretolitikus, tüdőbetegségben, következtetésre, tulajdonságokra, antimikrobiális, köhögésszirupok, eltávolításához, antihisztaminok, mikroorganizmus, megbetegedések, irritációjának, gyógymódjaként, fellendítésére, csökkentésében, németországban, gyógyszerekben, megállapította, hörgőhurutokat, gyógyszerként, légzőrendszer, eltávolítását, tulajdonságai, antihisztamin, kakukkfűlevél, nyálkahártyát, elősegítésére, immunvédelmét, hozzájárulnak, rozmarinsavat, tüdő folyamatosan, légzőrendszer célja, oxigén szállítása, test véráramába, tüdőbetegségben vagy, oxigénátadás nehezebbé, különböző környezeti, hűvösebb őszi, rendszeres mozgás, megfelelő étrend, tüdő jobb, első flottával, egyedülálló eukaliptusz, fertőzések elhárítására, eukaliptusz antioxidáns, eldugult orrjáratokat, John White, Orvosi Pemetefű, Mezei Kakukkfű, Egyesült Államok Gyógyszerkönyvében, American Chemical Society,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kutya  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép napot kívánok  Garai Gábor - Takarítás  képre írva  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Reggel van  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kövesd a cowboyt!  Éretlen vers  Julian Brass gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akarat  Tavaszi kép  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Soha ne kedvezz...  Kaffka_Margit  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  A kételkedés kezelése  Bertolt Brecht -től idézet  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mindig jusson idő nevetni  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png telefon  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png lepke  Alázat  Nagyi telefonál  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Szívem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Elköszönt  A sors  Fehér virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kételkedés kezelése  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Alázat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat 
Bejegyzés Címkék
tüdő folyamatosan, légzőrendszer célja, oxigén szállítása, test véráramába, tüdőbetegségben vagy, oxigénátadás nehezebbé, különböző környezeti, hűvösebb őszi, rendszeres mozgás, megfelelő étrend, tüdő jobb, első flottával, egyedülálló eukaliptusz, fertőzések elhárítására, eukaliptusz antioxidáns, eldugult orrjáratokat, tüdőben lévő, ragadós nyálka, részének eltávolítását, ásványi anyagok, immunrendszer erősítéséhez, toxinok eltávolításához, napi bevitelére, 1600-as évek, hasonló testrésznek, emberi tüdőszövetre, légúti megbetegedések, modern kutatások, tüdőfű antioxidáns, tüdő egészségének, légutak irritációját, légzés megkönnyítésére, nagyszerű antioxidáns, egészséges szervek, általános jólét, tüdő egészségét, szervezet számára, levegő áramlását, tüdő keringését, tüdő működését, oregánó vagy, szurokfűolaj fogyasztása, egészséges emésztést, gyógynövényt évszázadok, hagyományos ázsiai, gyulladások leküzdésében, tüdő számára, emberi test, ginzeng erős, krónikus obstruktív, stabil COPD-ben, tüdő működésük, jobb életminőséget, menta családból, 1500-as évekre, növényt csodálatos, levelekből készített, légzőszervi problémákat, következtetésre jutottak, útifű levél, tüdőszövet irritációjának, modern orvostudományban, légzőrendszer megnyugtatására, reuma kezelésére, szurokfűhöz hasonlóan, másik kulináris, rómaiak idejéig, kakukkfű virágzó, menta család, immunműködés fellendítésére, egészséges vérnyomás, normál tartományon, légzőszervek egészségének, benne található, szervezet immunvédelmét, szakemberek különböző, görcsös köhögés, asztma kezelésének, kakukkfű görcsoldó, bronchioláris görcsökön, borsmentában található, borsmenta anti-hisztamin, túlterhelt légutak, légutakba behatoló, tudósok arra, légutak szövődmény, tulajdonságairól, orvostudományban, dekongesztánsok, megnyugtatására, megkönnyítésére, elengedhetetlen, létfontosságúak, szekretolitikus, tüdőbetegségben, következtetésre, tulajdonságokra, antimikrobiális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.